A megvalósult álom következő epizódjaként különféle alkotóművészek és egyedi nézőpontok találkozása jött létre a Prieston Studioban. Nemrégiben Verebics Kati “My eyes, my views” elnevezésű képkiállítás megnyitóját rendeztük meg az ArtBridge-dzsel karöltve. Ezen a kiállításon a művész közeli kontextusba helyezett testkivágat alkotásaival ismerkedhettek meg a résztvevők.

Sokszor naplószerüen festem ki és rajzolom a bennem zajló történéseket leginkább a ‘húson’ keresztül, legyen ez akár egy pszichologizáló portré, vagy egy közeli kontextusba helyezett testkivágat.

Kati Dégen nőtt fel, szintén festő húga mellett. Az ikonikus táj és a családi emlékek gyakran hozzájárultak a szürreális képek megalkotásához. Az alkotó műveiben rendszeresen felbukkan az emberi test egyik legmeghatározóbb, legrejtélyesebb testrésze: a szem.

Egy különös aurájú helyen, Dégen nőttem fel nem felhőtlen testvéri viszonyban szintén festő húgommal. A gyerekkori hely, a család nagy mértékben hozzájárulnak a sokszor szürreális képi elemekhez.

Ezek az alkotások képesek  melankolikus hangulatba ringatni a nézőt, elgondolkodtatva, hogy vajon milyen érzelem tükröződik az adott szempárból. Képesek vagyunk-e meglátni a lelket és a benne dúló érzelmeket, csupán az alkotáson merengve?

A megnyitón Nagy Noémi, a kiállítássorozat megálmodója mondott köszöntő beszédet, majd ezt követően Kati avatott be bennünket a művész titkok közé.

Ezúton is köszönjük főbb szponzorainknak is a támogatást, és hogy jelenlétükkel egy igazán kellemes élménnyé varázsolták ezt az estét: BottleLife, Blanche Natúrkozmetikum, Vitaminwell és &U Magazin!