Ti is megfogadtátok, hogy az idei év más lesz? Hogy egészségesebben étkeztek, odafigyeltek magatokra és változtattok az életmódotokon? Az egyik legalapvetőbb tényező a megfelelő folyadékfogyasztás. Hogy miért és mit javaslunk, az mindjárt kiderül.

Alkohollal koccintani és azt kívánni, hogy “egészségedre!” általános szokás, azonban a vízzel ez nem szokott így történni. Pedig a víz, mint lételem valóban az egészség nélkülözhetetlen feltétele.

Szervezetünk nagy részét víz alkotja. A csecsemőknél 70, míg a felnőtteknél a test 60 százalékát alkotja, időskorra pedig ez az arány kb. 50 százalékra csökken. A megfelelő hidratáltság nélkülözhetetlen: a szervezetben található víz lehetővé teszi a normál vérkeringést, befolyásolja a vér összetételét, részt vesz az emésztési és felszívódási folyamatban és a salakanyagok kiválasztásában. Továbbá hozzájárul a testhőmérséklet szabályozásához és az egészséges sav-bázis egyensúly megtartásához is.

Így tehát ami jó hír: ha sok folyadékot fogyasztasz, akkor a salakanyagok könnyebben távoznak és ezzel a cellulitisz meglétét is jelentősen csökkented. Az arcbőröd ragyogóbbá, puhábbá és feszesebbé válik. Az emésztésed is nagymértékben javul és kevésbé érzed fáradtnak magad, nő a koncentráló képességed. Természetesen a megfelelő folyadékfogyasztás fokozottan érvényes testedzés esetén, hiszen az izzadás közbeni folyadékvesztést azonnal pótoni kell. Nem is beszélve az alkohol dehidratáló hatásáról, így érdemes alkohol mellé is ásványvizet kérni, ezzel is valamennyire helyreállítani a szervezet vízháztartását.

Ezért jó, ha mindig van kéznél egy nagyszerű társ, egy ásványvíz: a mi kedvencünk pedig egyértelműen a királynői szépséget biztosító Szentkirályi! :)

 

Fotók: Szentkirályi, freepik.com