Ti is megfogadtátok, hogy az idei év más lesz? Hogy egészségesebben étkeztek, odafigyeltek magatokra és változtattok az életmódotokon? Az egyik legalapvetőbb tényező a megfelelő folyadékfogyasztás. Hogy miért és mit javaslunk, az mindjárt kiderül.

Alkohollal koccintani és azt kívánni, hogy “egészségedre!” általános szokás, azonban a vízzel ez nem szokott így történni. Pedig a víz, mint lételem valóban az egészség nélkülözhetetlen feltétele.

Szervezetünk nagy részét víz alkotja. Az újszülöttek testének 70 százaléka, felnőtt korban ez 60 százalékra csökken, időskorra pedig mindössze 50 százalék vizet tartalmaz az ember szervezete. A megfelelő hidratáltság nélkülözhetetlen, hiszen a legfontosabb élettani folyamatok vizes közegben mennek végbe. A szervezetben lévő víz teszi lehetővé a vérkeringést, befolyásolja a vér összetételét, részt vesz az emésztési és felszívódási folyamatban és a salakanyagok kiválasztásában is. Továbbá hozzájárul a testhőmérséklet szabályozásához és az egészséges sav-bázis egyensúly megtartásához is.

Így tehát ami jó hír: ha sok folyadékot fogyasztasz, akkor a salakanyagok könnyebben távoznak és ezzel a cellulitisz meglétét is jelentősen csökkented. Az arcbőröd ragyogóbbá, puhábbá és feszesebbé válik. Az emésztésed is nagymértékben javul és kevésbé érzed fáradtnak magad, nő a koncentráló képességed. Természetesen a megfelelő folyadékfogyasztás fokozottan érvényes testedzés esetén, hiszen az izzadás közbeni folyadékvesztést azonnal pótoni kell. Nem is beszélve az alkohol dehidratáló hatásáról, így érdemes alkohol mellé is ásványvizet kérni, ezzel is valamennyire helyreállítani a szervezet vízháztartását.

Ezért jó, ha mindig van kéznél egy nagyszerű társ, egy ásványvíz: a mi kedvencünk pedig egyértelműen a királynői szépséget biztosító Szentkirályi! :)

 

Fotók: Szentkirályi, freepik.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *